Poznajmy się

Cześć!

Nazywam się Żaneta Szymańska.

 

Z wykształcenia jestem magistrem dietetyki (Warszawski Uniwersytet Medyczny) oraz psychologii (AEH w Warszawie). Pełne połączenie i uporządkowanie wiedzy z obu kierunków umożliwiło mi ukończenie studiów podyplomowych z psychodietetyki.

Stale pogłębiam swoją wiedzę poprzez uczestnictwo w różnych szkoleniach i kursach, jak również poprzez lekturę książek oraz artykułów naukowych. Możesz mieć pewność, że zalecenia, które ode mnie otrzymasz poparte są rzetelną wiedzą i rekomendacjami towarzystw naukowych.

 

Specjalizuję się w pomocy osobom mającym za sobą wielokrotne próby odchudzania. Pomagam w skutecznym i świadomym pozbyciu się zbędnych kilogramów. Przychodzę także na ratunek osobom z różnymi problemami zdrowotnymi, a w szczególności osobom z insulinoopornością i cukrzycą, hipoglikemią reaktywną, chorobami tarczycy oraz chorobami nerek.

 

Moją misją jest dobranie takiej diety, która będzie dopasowana nie tylko do stanu zdrowia danej osoby, ale także do trybu jej życia, możliwości czasowych i preferencji smakowych. Uczę, jak krok po kroku osiągnąć trwałą zmianę nawyków żywieniowych. Wskazuję, jak nie zatracić zdrowego podejścia do jedzenia, a osobom, których relacje z jedzeniem zostały już nadszarpnięte spieszę na ratunek by je naprawić.

Moje podejście ukształtowały moje własne doświadczenia z dietami!

Prywatnie...

  • Jestem zwykłą kobietą.
  • Cenię czas spędzony z rodziną, dlatego wybacz jeśli nie odpiszę w weekend, ale ten czas spędzam z mężem.
  • Kocham zwierzęta, jestem właścicielką rozbrykanego czworonoga, który (jak przystało na psa dietetyka) uwielbia jeść marchewki.
  • Uwielbiam aktywność w różnej postaci: pole dance, treningi cardio, bieganie, boks, rower, a zimą snowboard.
  • Lubię gotować i testować nowe przepisy. Uważam, że każdą tradycyjną potrawę da się zamienić na zdrowszą wersję.
  • Jak każdy czasem miewam zabiegane dni i wówczas korzystam ze swojej bazy przepisów awaryjnych na szybkie posiłki. Chętnie podzielę się z Tobą tipami, jak radzić sobie z posiłkami w sytuacjach, gdy czasu na gotowanie praktycznie brak .
  • Mam słabość do gofrów i naleśników.
  • W wolnej chwili lubię układać puzzle.

Wykształcenie

2020 - 2021 Szkoła Wyższa Psychologii Społecznej - Psychodietetyka (studia podyplomowe)

 

2015 - 2017 Warszawski Uniwersytet Medyczny – Dietetyka (studia stacjonarne II stopnia) – magister dietetyk

 

2013 - 2018 Akademia Ekonomiczno - Humanistyczna w Warszawie – Psychologia (studia niestacjonarne, zaoczne)

 

2012 - 2015 Warszawski Uniwersytet Medyczny – Dietetyka (studia stacjonarne I stopnia) - licencjat

Kursy i szkolenia

2021 kurs "Żywienie pacjentów z przewlekłą chorobą nerek"

2021 V ogólnopolska konferencja PAD "Psychika a dietetyka"

2020 szkolenie "Zasady żywienia zbiorowego"

2019 szkolenie „Anoreksja, bulimia i inne zaburzenia odżywiania”

2019 szkolenie „Vademecum żywienia w sporcie"

2018 szkolenie „Dieta dla płodności”

2018 szkolenie „Żywienie, kobieta a sport”

2016 szkolenie „Żywienie i suplementacja w kulturystyce i fitness”

2016 szkolenie „Żywienie w chorobach tarczycy”

2015 uczestnictwo w 1 Zjeździe Polskiego Towarzystwa Dietetyki Sportowej

2015 szkolenie „Praktyczne wykorzystanie suplementacji w sporcie”